Ce este SEO?

Serviciul de optimizare pentru motorul de cautare (SEO) este procesul de consolidare a site-ului prin maximizarea potentialului de cuvinte cheie utilizate in motoarele de cautare. Motoarele de cautare plaseaza site-urile in functie de relevanta si popularitate in varful rezultatelor cautarii. Serviciul de optimizarea pentru motoare de cautare (SEO) ajuta la pozitionarea site-ului dumneavoastra in primele topuri cu ajutorul optimizarii factorilor interni si externi pe baza carora motoarele de cautare examineaza rezultatele. Dintre toate mijloacele si instrumentele de marketing online, SEO asigura cea mai buna rentabilitate a investitiei.

 

Optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO) are la baza doua procese:
Cuvintele cheie reprezinta coloana vertebrala a unei campanii SEO.

Proces pentru motoarele de cautare (In-Site)

Exista numeroase obstacole tehnice care pot impedica un site web sa fie bine pozitionat in ierarhia cautarilor. Procesul SEO intern se bazeaza pe imbuntatirea structurii pe care este realizat site-ul si care faciliteaza indexarea si oferirea rangului site-ului.

Proces SEO extern (Off-Page)

Acest proces face referire la toatele lucrarile efectuate pentru cresterea in ierarhia rezultatelor care nu implica efectuarea de modificari la site-ului. Expertii din domeniul marketingului online sunt de acord ca Off-Page SEO conteaza in masura de 80% pentru algoritmii folositi la ierarhizarea rezultatelor cautarii.

De ce este SEO important?

In prezent, miliarde de cautari sunt efectuate zi de zi pe motoarele de cautare. In acelasi timp, unele estimari arata ca 99% din site-urile prezente in prima pagina a rezutlatelor cautarii si dintre acestea 97% dintre vizitatori intra pe primele trei rezultate. Acest lucru inseamna ca daca site-ul dumneavoastra nu este prezent pe prima pagina, aveti doar 1% sanse sa fiti vizitat. O strategie puternica de SEO poate ajuta la directionarea traficului catre site-ul dumneavoastra, prin cresterea pozitiei in ierarhia rezultatelor cautarii. Totodata, intrucat motoarele de cautare incearca sa livreze rezultate cat mai precise posibil, cu ajutorul inteligentei SEO puteti creste si calitatea vizitatorilor pe site si nu doar numarul acestora.